ÖĞRENCİLER İÇİN ÖNEMLİ TARİHLER

İnteraktif Kayıt/Kayıt Yenileme Haftası Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi
18 Eylül 2023 Pazartesi Saat: 09.00
24 Eylül 2023 Pazar       Saat: 23.59
Ekle Bırak ve Mazeret Kayıtları Haftası Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi
02 Ekim 2023 Pazartesi Saat: 09.00
08 Ekim 2023 Pazar       Saat:23.59

DANIŞMANLAR İÇİN ONAY TARİHLERİ

İnteraktif Kayıt/Kayıt Yenileme Haftası Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi
18 Eylül 2023 Pazartesi Saat: 09.00
25 Eylül 2023 Pazartesi Saat: 23.59
Ekle Bırak ve Mazeret Kayıtları Haftası Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi
02 Ekim 2023 Pazartesi Saat: 09.00
09 Ekim 2023 Pazartesi Saat: 23.59
  • İnteraktif kayıt sürecinin sorunsuz ve doğru yapılabilmesi için aşağıda belirtilen ve eğitim-öğretim yönetmeliğimizle hüküm altına alınan ders alma işlemlerine ilişkin açıklamalar kapsamında öğrencilerimiz ders seçimi yapmalıdırlar.
  • Öğrencinin ekle-bırak ve mazeret kayıtları haftasında ders kaydı yapabilmesi 18-24 Eylül 2023 interaktif ders kaydı haftasında sisteme girip ders kaydı yapması gerekmektedir.
  • Ders kaydını yapan öğrencinin kaydının tamamlanabilmesi için 25 Eylül 2023 Pazartesi günü saat 23:59’a kadar ÖĞRENCİNİN DANIŞMANI TARAFINDAN ONAY VERİLMESİ GEREKMEKTEDİR.
  • Ders kaydı esnasında aşağıdaki tabloda “Karşılaşılan Durum” sütununda belirtilen durumla/durumlarla karşılaşan öğrenci yine tabloda “Yapılması Gereken İşlem” sütununda belirtilen işlem/işlemleri yapmalıdır.

DERS KAYIT FORMU İLE KESİNLİKLE DERS KAYDI YAPILMAYACAKTIR.

  • Ders Kayıt Formu doldurarak kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin bu talepleri dikkate alınmayacaktır.
  • ÖĞRENCİLER EKLE-BIRAK VE MAZERET KAYITLARI HAFTASINDAN SONRA DERS KAYIT ONAY FORMUNU ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBS)’NDEN ALARAK KONTROL ETMELİDİR.
  • ÖĞRENCİ DERS KAYIT ONAY FORMUNUN DOĞRULUĞUNU ONAYLAMALIDIR.
  • ÖĞRENCİ DERS KAYIT ONAY FORMUNU DANIŞMANINA ONAYLATTIRMALIDIR.
  • ÖĞRENCİ VE DANIŞMANI TARAFINDAN ONAYLANAN DERS KAYIT ONAY FORMUNUNUN ÇIKTISININ ALINMASI ÖNERİLİR.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİMİZ KAPSAMINDA DERS KAYIT İŞLEMLERİMİZDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

  • Öğrencinin, bir yarıyıldaki ders yükü 30 AKTS kredisi, bir yıldaki ders yükü ise 60 AKTS kredisidir.
  • Birinci ve ikinci yarıyıl/birinci sınıf öğrencileri, kayıtlı oldukları programın birinci ve ikinci yarıyıl/ birinci sınıfındaki bütün dersleri almakla yükümlüdürler. Ancak Hazırlık Sınıfı’nı güz yarıyılı sonunda başarı ile tamamlayan öğrenciler derslerin tamamını almakla yükümlü değildir.
  • Öğrenciler üçüncü yarıyıldan/ikinci sınıftan itibaren bir yarıyıldaki ders yüküne ilave olarak GABNO’ya göre danışmanının onayı ile ders alabilirler. Buna ilişkin esaslar şunlardır.
    • GABNO’su 1,99 ve daha az olan öğrencinin bir yarıyılda ders yükü en fazla 30 AKTS kredisi olabilir.
    • GABNO’su 2,00-2,99 arasında olan öğrenci bir yarıyılda ders yüküne ilave olarak toplam 40 AKTS kredisinden çok olmamak üzere istediği kadar ders alabilir.
    • GABNO’su 3,00 ve üzerinde olan öğrenci bir yarıyılda ders yüküne ilave olarak toplam 45 AKTS kredisinden çok olmamak üzere istediği kadar ders alabilir.
  • 2016-2017 ve öncesi müfredatlara tabi olan ve aşağıdaki koşullara sahip olan öğrenciler 39/78 saat ders seçebilecektir. 4 yıllık fakülteler için 3.sınıftan, diğer fakültelerin son sınıfından bir önceki sınıftan, ilgili ders seçme döneminden önceki dönemlerde en az 1 zorunlu ders alınmış olmalı (başarılı/başarısız farketmez) ve aşağıdaki AKTS sınırlarına da uymalıdır. 4 yıllık eğitim veren fakülteler ve Veteriner Fakültesi için 120 Kazanılan AKTS, 2 yıllık eğitim veren MYO için 40 Kazanılan AKTS, 5 Yıllık ve daha fazla eğitim veren fakülteler (Diş, Tıp, Eczacılık) için 150 AKTS’dir.
  • Öğrenciler alt yarıyıldan/yıldan başarısız olduğu, alması gereken veya alamadığı dersi/dersleri öncelikle almakla yükümlüdürler.
  • Öğrenci, daha önce geçer not aldığı dersleri, dersin verildiği yarıyılda tekrar alarak notlarını yükseltebilir. Bu dersler için alınan en son not geçerlidir.
  • Mezun olunabilmesi için alınmış olan tüm derslerin başarılması gerekir. Ancak öğrenci kayıtlı olduğu programın özelliklerine göre başarısız olduğu bir seçmeli dersin yerine yeni bir seçmeli ders alabilir.
  • Öğrencinin mezun olabilmesi için gerekli olan iki yıl süreli ön lisans programlarında 120 AKTS kredisi, dört yıl süreli lisans programlarında 240 AKTS kredisi, beş yıl süreli lisans programlarında 300 AKTS kredisi, altı yıl süreli lisans programlarında ise 360 AKTS kredisinin tamamlandığından emin olunuz. Tüm zorunlu ve seçmeli derslerin alınmasına rağmen eğitim programında yapılan değişiklikler nedeni ile öğrencinin AKTS açığı çıkıyorsa, seçmeli derslerden ders alınması sağlanmalıdır.

KARŞILAŞILAN DURUM

YAPILMASI GEREKEN İŞLEM

Kullanıcı Adı / Şifre Problemleri https://obs.ankara.edu.tr adresinden şifremi unuttum linki tıklanmalıdır
ya da
Fakülte/Konservatuvar/Yüksekokul Öğrenci İşleri Birimi’ne başvurulmalıdır.
Ders Kataloğundaki Eksiklikler OBS’deki YARDIM MASASI linkinden problem sorumlu personele iletilmelidir
ya da
Fakülte/Konservatuvar/Yüksekokul Öğrenci İşleri Birimi’ne başvurulmalıdır.
Kontenjan Eksikliği Fakülte/Konservatuvar/Yüksekokul Öğrenci İşleri Birimi’ne başvurulmalıdır.
Öğrenci, ders kaydına onay verdikten sonra herhangi bir değişiklik yapmak istediğinde Danışmanına başvurmalıdır.
Danışman, öğrencinin ders kaydına onay verdikten sonra bir değişiklik yapılması gerektiğinde Ekle Bırak ve Mazeret Kayıtları Haftası’nda yeniden kayıt yapılmalıdır.
Katkı payı/ Öğrenim ücreti ile ilgili karşılaşılan sorunlar ogrbim@ankara.edu.tr adresine problem e-posta ile iletilmelidir.
Diğer Sorunlar OBS’deki YARDIM MASASI linkinden problem sorumlu personele iletilmelidir
ya da
ogr@ankara.edu.tr adresine problem e-posta ile iletilmelidir.
0 (312)214 13 50

Saygılarımızla. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı